Biologi A + Kemi B

Biologi A + Kemi B: Organismer og økosystemer

På denne studieretning er mennesket og andre levende organismer i naturen i centrum. Både kroppens virkemåde helt ned til, hvad der foregår i den enkelte nervecelle, og op til økosystemerne, og hvordan vi på godt og ondt udnytter vores viden om dem. Moderne biologi og genetik giver forståelse for mangfoldigheden hos mennesker og i naturen og giver gode værktøjer til for eksempel retsmedicinske undersøgelser. Studiet af menneskets evolution er også et godt grundlag for at beskæftige sig med livsstilsproblemer. Fagene kemi og biologi arbejder både hver for sig og sammen – for eksempel om enzymers og lægemidlers opbygning og virkning.

Biologi
I biologi får du indsigt i aktuelle emner inden for sundhed, sygdom, bioteknologi og menneskets påvirkning af naturen. Du lærer om levende organismer lige fra små bakterier til mennesket. I biologi laver du eksperimenter i laboratoriet, og du kommer på feltarbejde i naturen.

Kemi
Her får du indsigt i, hvordan kemien optræder i alt i din hverdag, fordi vi beskæftiger os med emner som fødevarer, tilsætningsstoffer, medicin, miljøet, plast og andre materialer. Kemi er et eksperimentelt fag, og du udfører forsøg i laboratoriet og prøver kræfter med kemiske forsøgsopstillinger.

Generelt
Vi skal arbejde med sundhed og sygdom, og denne studieretning vil være et godt valg til dig, der overvejer en videregående uddannelse inden for det sundhedsfaglige område. Vi arbejder eksperimentelt – både i laboratoriet og uden for skolen. Vi har tidligere besøgt forskningscenteret i Foulum, sejlet ud med et forskningsskib på Aarhusbugten og arbejdet i væksthuset. Vi har haft fokus på hjernen og deltaget i (og vundet) Drughunterdysten, der foregår på medicinalfabrikken Lundbeck. Naturvidenskaben bliver perspektiveret på studieturen i 2.g, der oftest går til et land i Europa.

Læs mere om dine muligheder efter gymnasiet her.