Tidligere lærer Flemming Forsberg modtager fornem pris

Den 23. maj modtog tidligere lærer på Katedralskolen, Flemming Forsberg, den fornemme pris Ordine Stella d’Italia Ufficiale, som han fik overrakt af den italienske ambassadør Luigi Ferrari.

Flemming modtager prisen for sit livslange arbejde med at udbrede kendskabet til Italien og det italienske sprog i Danmark. Det var ham, der fik indført italiensk som fag i gymnasiet, og det hele startede på Katedralskolen i slutningen af 1970’erne.

Fra venstre: Susanne Forsberg, Flemming Forsberg og den italienske ambassadør, Luigi Ferrari
Fra venstre: Hustru Susanne Forsberg, Flemming Forsberg og den italienske ambassadør, Luigi Ferrari. 

Original italienskundervisning

Hans tidligere elever husker sikkert Flemmings undervisning, der altid var fyldt med hans dejlige energi og sprudlende humør. Særligt mindeværdig var hans sommerafslutning for italienskklasserne, ”La grande spaghettata”.

Her lavede 1.g’erne mad under kyndigt opsyn af Flemming, og efter maden var der italienske sange og lege. Festens absolutte højdepunkt var den italienske folkedans, ”La tarantella”. Flemming instruerede, og eleverne måbede, når ”il professore” let og elegant sprang hen over dansegulvet og satte hele forsamlingen i gang med de eksotiske dansetrin. Alle grinede og morede sig, og det hele illustrerede så fint Flemmings originale tilgang til italienskundervisningen.

Vi ønsker Flemming stort tillykke med den velfortjente pris!

Tak til Bernhard Hagen for billeder fra dagen og anekdoter.