MU A + EN A

Musik A + Engelsk B: Fokus på musik og en stærk humanistisk profil

Denne studieretning har en stærk humanistisk profil og fokus på menneskeskabte kulturprodukter og sprog. Vi beskæftiger os med tekst og musik som udtryk for menneskers oplevelse af verden. Studieretningen kombinerer det praktiske med det teoretiske; den kreative kunstneriske udfoldelse med teoretisk behandling af kultur, litteratur og musik.

Musik

Musikfaget har mange dimensioner. Det er både et teoretisk og et kreativt fag. Musikundervisningen på Katedralskolen er præget af skolens stærke musikprofil. Undervisningen er kendetegnet ved stor variation og store projekter på tværs af klasserne som for eksempel kor i domkirken til jul og skolens traditionsrige forårskoncert. Vi har en analyserende tilgang til musikken, og vi undersøger musikkens byggesten både ved at lytte til den og ved at arbejde med noder. Vi laver musik sammen i større og mindre grupper, og vi arbejder med stemmetræning.

Engelsk

Fokus i engelsk er at give dig en bred forståelse for engelsksproget kultur; for eksempel Brexit, amerikansk historie, ­nationalisme i Skotland og Shakespeares skuespil. Sprogligt arbejder vi med kommunikation og korrekthed på højeste niveau og perfektionering af dit engelsk i tale og skrift. Vi arbejder med ordforråd, grammatisk ­korrekthed, udtale og kommunikationsstrategier.

Generelt

Studieretningen er blandt andet en god forberedelse til mange humanistiske uddannelser. Den giver også god mulighed for at arbejde videre med musik på videregående uddannelser. Du kan desuden tage din studentereksamen over 4 år samtidig med, at du går på MGK (Musikalsk Grundkursus Aarhus Musikskole).

Vi samarbejder med forskellige professionelle musikere og kultur­institutioner i undervisningen – for eksempel Det Jyske Musikkonservatorium, Musikvidenskab på Aarhus Universitet, Den Jyske Opera og Vokalensemblet Ars Nova Copen­hagen. Studieturen i 2.g kan f.eks. gå til Rom, Dublin eller Wien.

Læs mere om dine muligheder efter gymnasiet her

Se også videoen herunder, hvor Maren og Jens fortæller om, hvordan det er at have musik A på Aarhus Katedralskole: