EN A + SP A + LA C

Engelsk A + Spansk A + Latin C: Sprog og kultur i et globalt perspektiv

Denne studieretning er for dig, der er interesseret i sprog og kultur. Du opnår god generel forståelse for sprog som et inter­nationalt kommunikativt værktøj. Og hvis du har lyst til at fordybe dig i, hvordan sprog rent faktisk hænger sammen, så er denne studieretning et godt valg.

Kombinationen af de tre fag giver en række fordele, hvis du ønsker at studere videre inden for det ­humanistiske område. Der er mange muligheder og en verden af sprog, litteratur og journalistik ligger åben for dig. Kombinationen af de to verdens­sprog engelsk og spansk giver rigtig gode muligheder for at blive klog på samfundsmæssige og kulturelle forhold i den globaliserede verden.

Spansk

Du lærer et nyt, vigtigt sprog. Spansk er verdens 2. største ­modersmål, og sproget giver adgang til en mangfoldig verden. De lande, der har spansk som hovedsprog, er mange og vidt forskellige. Så gennem spansk skønlitteratur, musik, film og sagprosa lærer du om en lang række forskellige landes kultur, historie og samfund.

Engelsk

Du kommer til at læse klassisk litteratur, men du kommer også til at arbejde med mere nutidige genrer, medier og kommunikationsformer. Faget byder også på analyse af kort- og reklamefilm samt medieteori i relation til analyse af sociale medier og nyhedsmedier. Engelsk er et ­verdenssprog og indgår naturligt i det internationale perspektiv i ­denne studieretning. I engelsk arbejder vi hen imod en beherskelse af sproget på højt niveau såvel mundtligt som skriftligt.

Latin

Latin var de gamle romeres tale­sprog, og det fortsatte med at være det fælles europæiske sprog helt op til ca. 1700 e.Kr. Derfor har latin haft stærk indflydelse på de moderne europæiske sprog. Sammenhængen mellem latin og de moderne fremmedsprog spiller en ­central rolle. Du opbygger et sikkert og solidt fundament at arbejde med sprog på.

Generelt

Studierejsen i 2.g vil gå til Spanien. Du vil bo hos en spansk familie og opleve, hverdagen i deres hjem. I Almería har Aarhus Katedralskole en udvekslingsaftale med gymnasiet IES Nikolás Salmeron y Alonso.

På denne studieretning er der ­skruet ned for naturvidenskaben, og det brede fundament gør, at du kan dreje din uddannelse i mange retninger med tilvalg af forskellige fag.

Læs mere om dine muligheder efter gymnasiet her.