SA A + EN A

Samfundsfag A + Engelsk A: Lokale og globale udfordringer 

I denne studieretning arbejder vi med udfordringer lokalt og globalt – inden for eksempelvis miljøområdet, velfærdsstaten, integration og produktion. Og vi forsøger ikke mindst at finde løsninger på udfordringerne.

Kombinationen af samfundsfag og engelsk er helt oplagt, hvis din interesse for, hvordan samfundet er indrettet, strækker sig ud over Danmarks grænser, og hvis du vil beskæftige dig med de udfordringer samfundet står overfor. Engelsk er et verdenssprog, og ved at beskæftige dig med sproget på A-­niveau i kombination med samfundsfag får du alle muligheder for at dykke langt ned i det globale samfunds strukturer, procedurer og udfordringer.

Engelsk

I engelsk handler det om at formulere sig præcist og flydende på verdenssproget – både skriftligt og mundtligt. Du får indsigt i kulturelle forhold i forskellige engelsksprogede kulturer. Vi arbejder med masser af god og vigtig litteratur, sagprosa, film, blogs etc. Alle vigtige redskaber for at forstå den globaliserede verden.

Samfundsfag

I samfundsfag undersøger vi aktuelle samfundsmæssige spørgsmål i Danmark og globalt: Hvordan er de økonomiske udsigter for ­Danmark? Kan vi skabe bedre velfærd og samtidig passe på miljøet? Hvad kan man gøre for at skabe fred og sikkerhed i verden? I de samfundsfaglige analyser bruger vi statistik og andre metoder blandt andet i samarbejde med matematik.

Generelt

Vi samarbejder med mange eksterne partnere: Godsbanen, Mejlgade Lab, Konsulenthuset KarlBak, DOKK1, Aarhus Havn, Aarhus Univer­sitet, Forlaget Systime, AarhusKarlshamn, ­United Plantation, Hwa Chong International School, Front­løberne, Aarhus Kommune, de politiske ungdoms­partier i byen og mange flere.

I 2. g arrangeres en studietur til en by i Europa.

Læs mere om dine muligheder efter gymnasiet her