Mat A + Ke A + Fy B

Matematik A + Kemi A + Fysik B: Med kemien i centrum

På denne studieretning arbejder vi bredt naturvidenskabeligt men med særligt fokus på kemi. Vi arbejder blandt andet i laboratoriet, hvor vi gennem forsøg opnår en forståelse af ­kemiske reaktioner og stoffers opbygning. Dette arbejde lader os dykke ned i forskellige stoffers rolle i naturen og i vores hverdag. Du får en god naturvidenskabelig uddannelse, men denne retning er vejen for dig, der har en særlig interesse for kemi.

Kemi

I kemi zoomer vi helt ind på atomerne og molekylerne og får en dyb forståelse af, hvordan forskellige stoffer fra vores hverdag kan bruges som lægemidler, brændstof, konserveringsmidler, antioxidanter med mere. I laboratoriet fremstiller vi stofferne og undersøger, hvad der får kemiske reaktioner til at ske. Et samlet treårigt forløb med kemi giver frihed til at gå i dybden lige fra starten. Det betyder blandt andet, at vi kommer til at løse komplicerede problemstillinger fra hverdagen.

Matematik

I matematik lærer du at mestre abstrakt og logisk tænkning. Du lærer at argumentere korrekt og udtrykke dig præcist. Du lærer at beskrive og behandle virkelige problemer ved hjælp af matematik, hvilket har stor anvendelse inden for natur­videnskab.

Fysik

I fysik undersøger vi – gennem ­teori og forsøg – sammen­hænge fra naturen og hverdagens teknologi. Du lærer, hvordan man kan forklare egenskaber for universets mindste byggesten og opnår dermed kendskab til, hvordan vores verden helt grundlæggende hænger sammen.

Generelt

Denne fagpakke giver adgang til videregående uddannelser inden for naturvidenskab, ingeniørvidenskab og sundheds­videnskab. Natur­videnskab studeres i praksis på studieture for eksempel til Barcelona, hvor vi blandt andet kan studere vinproduktion og opleve natur­videnskaben i en anden kulturel sammenhæng.

Læs mere om dine muligheder efter gymnasiet her