Anirban fra 1.a har deltaget i Georg Mohr-vinderseminar

Anirban Bharadwaz fra 1.a gik for nyligt videre fra 2. runde i matematikkonkurrencen, Georg Mohr. Han blev derfor inviteret med til et vinderseminar på Sorø, der blev afviklet i starten af marts måned. Nedenfor kan du læse mere om, hvad han oplevede i de fire dage, som vinderseminaret varede.

Anirban Bharadwaz, 1.a

Foredrag om geodæktiske kurver og jobmuligheder

Foruden socialt samvær og en hel del opgaveløsning bød vinderseminaret på forskellige foredrag. Det første blev holdt af Steen Markvorsen, professor fra DTU, og handlede om geodæktiske kurver, og den matematiske modellering bag det. Til foredraget blev deltagerne desuden klogere på, hvordan man kan bruge ualmindelige geometriske objekter i et non-euklidisk plæne. Det kan for eksempel bruges til at modellere skovbrænde i virkeligheden og vise, hvad der er den mest optimale måde at forhindre disse brænde på.

Foredrag ved Steen Markvorsen, professor fra DTU

Det andet foredrag på vinderseminaret blev holdt af direktør hos Jobindex, Kaare Danielsen. Han fortalte om, hvilke jobmuligheder der er indenfor matematik, og hvordan disse muligheder har udviklet sig over tid.

Foredrag ved Kaare Danielsen, direktør hos Jobindex

Som et bevis på, at deltagerne havde bestået den 2. runde af Georg Mohr, fik de alle udleveret en kop og bog som præmie.

Kop og bog som præmie

Den afsluttende test

På vinderseminarets sidste dag blev deltagerne udleveret en testet. På baggrund af denne test gik deltagerne med de bedste resultater videre til Den Nordiske Matematikkonkurrence. ”Testen så ret nem ud til at starte med, men opgaverne var i virkeligheden ret svære,” forklarer Anirban. Ifølge ham var løsningerne åbenlyse og ligetil, men opgavebeskrivelserne og formuleringerne gjorde opgaverne meget svære. ”Min yndlingsopgave var opgave 1, fordi den indeholdt talteori – det synes jeg er super spændende.”

Den afsluttende test

En fed oplevelse med matematik på højt niveau

Anirban fortæller, at det var en fed oplevelse både fagligt og socialt at deltage i vinderseminaret på Sorø. ”Der var nogle, som var virkelig gode til matematik og var på et rigtig højt niveau. Det var fedt at snakke med dem om matematiske emner i en høj sværhedsgrad. Jeg lærte en masse nye mennesker at kende med den samme glæde for matematik, som jeg selv bærer, og derfor løb vi ikke tør for ting at snakke om.”

Anirban var desværre blot et enkelt point fra at gå videre i konkurrencen. Han forklarer dog uden tøven, at planen er at forsøge igen til Georg Mohr-konkurrencen næste år.