Til Klimafolkemøde på Fyn

Klimafolkemødet i Middelfart havde i år opgraderet med besøg fra Aarhus Katedralskole. To medlemmer af Kattens Bæredygtighedsudvalg, Thilde Tingkær 3h og Elvira Munk 3n, drog på klimarejse til Fyn sammen med lærer Hans Elgaard Mogensen.

Og det var en god klimaoplevelse i Middelfart på det folkelige møde. Her var masser af klimaoptimisme, gode klimaidéer, nyttig klimaviden; og så var der naturligvis også de triste klimafakta som bagtæppe. En særligt interessant oplevelse var at høre om, hvorfor de fleste af os har så vanskeligt ved at udmønte vores klimaholdninger i klimahandlinger (hvordan kommer vi i gang med at gøre noget godt?), hvor det blev klart, hvilken rolle psykologien og medierne spiller for manglende klimahandling.

Det var desuden interessant at høre Uffe Elbæks udlægning af regeringens og mange politikeres manglende moralske ansvar, når det kommer til klimahandling - og Elbæk var ikke begejstret for sine tidligere kolleger i Folketinget.

Det var en god, interessant og brugbar dag, og forhåbentlig kan Katten sende flere repræsentanter fra Bæredygtighedsudvalget og/eller en klasse afsted næste år, så de kan blive yderligere inspireret af spændende samtaler, quizzer og oplæg.

Hvis du interesseret i mere om Klimafolkemødet, kan du læse mere her.

Læs mere om Klimafolkemødet her.

Thilde Tingkær 3h og Elvira Munk 3n til Klimafolkemøde

Debat

 Uffe Elbæk fortæller om ansvar og klimahandling

Debat