Elever fra Katedralskolen vinder Global Goals Programme 2021

Fem af vores dygtige elever slog alle konkurrenter af banen, da Global Goals Programme løb af stablen den 14. december. I konkurrencen dystede gymnasieelever fra hele landet om at have de bedste og mest innovative idéer. Med udgangspunkt i et af de 17 verdensmål skulle de arbejde med et konkret problem og finde en løsning på det. Eleverne skulle overbevise erfarne erhvervsfolk om, at deres idé var den bedste. Vinderne blev honoreret med både penge, trofæ og virtuelle klapsalver. Global Goals Programme er skabt af Foden for Entreprenørskab og Røde Kors.

Vinderne fra Katedralskolen har udviklet bæredygtige studieture

Det var Katedralskolens Ursula Gustafsen fra 3.k, Noé Gormsen Narciss, 2.d, Andreas Thor Jørgensen, 2.k, og Sofie Strange Bielefeldt, 3.k og Rosa Isabella Bang Andersen fra 2.e, som løb med sejren. De fem elever var knivskarpe, da de pitchede deres idé ”Din Studietur”.  Gruppen har i samarbejde med DSB udviklet en grønnere og mere bæredygtig studietur, der har fokus på både det sociale og faglige miljø i klassen. Turene er designet efter specifikke studieretninger, og de er forholdsvis billige, så alle i klassen har mulighed for at komme med.

Afgørelsen i Global Goals Programme

”Det er vildt surrealistisk, at vi har vundet,” fortæller gruppen. ”Der var mange hold med, og vi synes, der var rigtig mange, som var gode. Derfor var vi meget overraskede over, at vi vandt.” Gruppen har været i gang med projektet siden september og har derfor haft god tid til at gå i dybden med arbejdet og rette til, hvis der har været noget, som ikke har fungeret. ”Det har været vildt fedt at arbejde med projektet,” siger de glade vindere. ”Vi ved ikke, hvad der skal ske med vores idé nu, men det kan godt være, at vi skal arbejde videre med den.”

Eleverne har vundet 10.000 kr., som er sponsoreret af Fonden for Entreprenørskab og uddelt af Anders Ladekarl, generalsekretær for Dansk Røde Kors.

Eleverne kan gøre en forskel med deres løsninger

I år er det første gang, at det online entreprenørskabsprogram Global Goals Programme bliver afholdt. Formålet med programmet er at styrke gymnasieelevers forståelse af, at de kan bruge deres faglighed til at komme med innovative løsninger på problemstillinger, som Røde Kors møder dagligt både i Danmark og ude i verden.

Generalsekretær for Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, understreger, at vi har brug for unge, der engagerer sig og er med til at finde løsninger: ” Vi har et fælles ansvar. Nogle gange kan man synes, at den lille ting, man selv gør, ikke har stor indflydelse på, hvordan verden kommer til at se ud i morgen. Men det er det første skridt, vi selv tager sammen med millioner af andre, der gør forskellen,” forklarer han. Generalsekretæren opfordrer alle unge til at tænke innovativt, ligesom deltagerne i Global Goals Programme har gjort: ”Vi har brug for nye tanker, vi har brug for nye ideer, så bare kom ud af boksen. Find på skøre, tossede ting. En dag viser det sig måske, at det er de skøre og tossede ting, der gør, at vi for alvor får forandret den her verden,” siger Anders Ladekarl.

I år deltog 90 hold i Global Goals Programme, og både Fonden for Entreprenørskab og Røde Kors håber, at endnu flere gymnasieelever har lyst til at være med næste år.