To elever nomineret i Projekt Forskerspirer

Aarhus Katedralskole deltog ved dette års Projekt Forskerspirer med to flotte nomineringer. Misiki Bharadwaz fra 3.a var nomineret med sit projekt ’Optimering af kræftbehandlinger ved hjælp af antiprotoner’ i kategorien Sundhedsvidenskab. Victoria Otzen, der også går i 3.a, var nomineret og vandt med sit projekt ’Nye enzymer til bæredygtigt vaskemiddel’ prisen i den naturvidenskabelige kategori!

Landsdækkende talentprogram 

Projekt Forskerspirer er et landsdækkende talentprogram, der skal finder og fremdyrker spirende forskertalenter blandt elever på landets gymnasiale uddannelser. Gymnasieeleverne kan stille op med projekter indenfor fire kategorier; Humaniora, Naturvidenskab, Samfundsvidenskab og Sundhedsvidenskab. Eleverne vælger selv det emne, de vil videreudvikle til et forskningsprojekt.

Konkurrencen strækker sig fra august til december, hvor ideerne udvikles til færdige projekter. Forskerspirene mødes to gange på henholdsvis Københavns og Aarhus Universitet og får hjælp til at udvikle på projekterne gennem oplæg fra undervisere og ved sparring og feedback med hinanden. Som en del af projekterne har forskerspirene en forskerkontakt - typisk en universitetsforsker indenfor spirens interesseområde – der kan hjælpe med metode og henvise til relevant litteratur.

En festdag med prisoverrækkelse

Projekt Forskerspirer afsluttes med en fejringsdag i festsalen på Københavns Universitet. Her præsenterer forskerspirerne deres projekter, og vinderne i de fire kategorier kåres. I år var Nobelpristageren Morten Meldal med til at overrække priserne.

Det er en stor ting at vinde Projekt Forskerspirer! Aarhus Katedralskole har flere gange haft vindere med; senest i år og sidste år. Vi ønsker Misiki og Victoria stort tillykke med nomineringerne og prisen!

Er du interesseret i at læse projekterne kan Misikis projekt findes her, og Victorias her.

 Fra venstre: Rektor Lone Eibye, Victoria Otzen, Misiki Bharadwaz og lærer Anette Valentin

Misiki modtager diplom

Victoria modtager pris