Fionas digt er med i Unge Ord 2023

Med inspiration fra hverdagen skriver Fiona Karoline Elmer Rahr digte om følelser og naturen. Tilbage i foråret skrev hun digtet ’Blå som blomsten’, som hun sendte ind til skrivekonkurrencen Unge Ord. Et digt, der nu er optaget i digtsamlingen i 2023-kollektionen.

”Jeg blev virkelig, virkelig glad, da jeg fik at vide, at mit digt var kommet med! Det er fedt, at der er nogle professionelle, der har udvalgt mit digt og anerkender det. Det er jeg virkelig stolt af,” fortæller hun.

Det er ikke kun digte, der indgår i den landsdækkende skrivekonkurrence. Danske unge på landets folkeskole og gymnasiet har desuden kunne deltage i kategorierne; noveller og freestyle.

Fiona Karoline Elmer Rahr, 3.h

Inspiration fra hverdagen

Fiona får inspiration til sine digte fra alt det, der omgiver hende i dagligdagen. ”Det kan være alt fra noget, jeg ser på fjernsynet til det, jeg spiser til frokost. Forleden stod jeg og var i gang med at pille et æg, og pludselig opstod idéen til et nyt digt. Det er meget spontant, at der kommer nogle ord, der kan sættes sammen til et digt,” forklarer hun.

Inspirationen til hendes digt ’Blå som blomsten’, der er optaget i Unge Ord-kollektionen, kommer fra naturen og de farver, der præger den tidlige sommer. ”Jeg skrev digtet tilbage i foråret, hvor jeg kom til at tænke på alle de farver, der er på den tid af året. Det starter meget idyllisk med en pige, der går blandt blomsterne, så det kan godt virke som et positivt digt, men i virkeligheden var tanken mere trist; at det også handler om jalousi,” forklarer Fiona.

At sætte ord på sine følelser

Fiona har altid elsker at skrive og har gjort det, så længe hun kan huske. ”Det at lege med ord har altid været noget, jeg godt kunne lide. Det er en god måde at udtrykke mig og få mine følelser ud på,” siger hun.

I hendes digte optræder hun enten selv eller som tredjeperson, som læseren kan opleve udefra: ”Så er det måske noget, som andre kan relatere mere generelt til. Hvis man kan have svært ved at sætte ord på noget, kan digtene være en god måde at gøre det på. Det hjælper mig rigtig meget, hvis der er et eller andet jeg går med.”  

Mere end digte

Det er ikke alene i digtskrivningen, at Fiona udfolder sin kreativitet. Hun nyder at skrive tekster i mange forskellige genrer. Hen over sommeren sidste år skrev hun en krimi, som hun netop nu er ved at lægge sidste hånd på. Når Fiona om et halvt års tid bliver student fra Katedralskolen og taget et sabbatår, drømmer hun om at dykke mere ned i sin interesse for at skrive og forhåbentlig få udgivet sin krimi og andre tekster: ”Jeg har en masse ideer til nye krimier og en serie med de personer, der er med i bogen. Og så vil jeg også gerne udgive en digtsamling, der handler om naturen og ting fra hverdagen,” fortæller hun og uddyber: ”Jeg har over 200 digte liggende, så der er nok at hive fat i.”

Foruden Fiona Karoline Elmer Rahr fra 3.h har Ronja Toft Beck fra 2.k også fået sin tekst i Unge Ord 2023-kollektionen. Stort tillykke til dem begge! Nedenfor kan du læse Fionas digt, der er med i Unge Ord 2023:

 

Blå som blomsten

Alt spirer ved denne livgivende forårstid

Flora og fauna jubler om kap I hyldesten til, at foråret er kommet

Solens stråler opvarmer langsomt den kolde vinterjord

Og dyrene, som før var i vinterhi, titter nu frem

Det, som var et øde og nøgent landskab

Er nu blevet et møde mellem diverse livsarter

Jeg vil også spire

Som alle de mange smukke blomster

Jeg vil være lige så farverig

Grøn af misundelse

Røde kinder af flovhed over deres elegance

Hvid som et spøgelse

De har stjålet min farve

Jeg holder vejret af afsky

Som en klokkeblomst

Blå I hele min facade

Hvis jeg lukker luften ind

Vil de igen sejre i skønhedens kunst

Det må ikke ske

Jeg syer med usynlige sting

Omkring mine delikate læber

Som var de blot skrøbelige blomsterblade

Kun jeg kan se den funklende tråd

Som edderkopper spindler

Kun jeg kan mærke den strammende følelse

Hjælper mig til perfektion

Forsager mine fejl

Det sortner for øjnene

Blodet løber ikke som vandet i forårsbækkene

Kun hjerterne hos dyrene slår stadig

Huden er blå

Huden er kold

Men smukkere end blomsten er hun dog