Spansk besøg på skolen

Flixbussen ankom sent tirsdag aften den 12. september. Giver man et eller to kindkys? Højre eller venstre side? Skal jeg ikke bare give hånd? Det er da nemmere, vi er trods alt i Danmark.

2h har udvekslet med Kattens spanske partnerskole IES Nicolás y Salmerón og fik besøg af 23 spanske elever og deres lærere fra Almería. Med homestays og fælles undervisning i fem dage, fulgte de spanske elever 2hs dagligdag.

Det faglige omdrejningspunkt i forbindelse med Erasmus-samarbejdet tog udgangspunkt i det spanske kys. Ikke den klassiske kindkyshilsen, men det kys som det spanske fodboldforbunds mandlige præsident Rubiales gav til den kvindelige fodboldspiller Hermoso efter Spaniens sejr i VM-finalen. På en god blanding af engelsk, dansk og spansk tog eleverne stilling til forskellige dilemmaer om FNs verdensmål 5, Ligestilling mellem kønnene. Det gav gode diskussioner på tværs af sprog og nationaliteter og viste fælles indstilling til udnyttelse og overgreb med afsæt i den spanske MeToo-sag.

De spanske gæster brød desuden spontant ud i sang, da de fortalte om deres hjembys fodboldhold. Det er muligt, at holdet fra Almerìa ligger til nedrykning i øjeblikket, men entusiasmen fejlede ingenting.

Udover fælles undervisning stod programmet på tur på Aros, Moesgaard, orienteringløb, besøg i Den Gamle By og byvandring. De spanske elever blev afslutningsvis introduceret til en dansk juleaftensmiddag med alt, der hører til. Vi ser frem til at se de spanske elever igen til marts!

Se billeder fra udvekslingsbesøget her: 

Spanske og danske elever samlet i skolegården

Den spanske MeToo-sag diskuteres

Den spanske MeToo-sag diskuteres

 

De spanske elever brød spontant ud i sang

Spanske elever bryder ud i sang

 

Besøg i Den Gamle By

Besøg i Den Gamle By. Der smages på hotdogs

Besøg i Den Gamle By

Besøg i Den Gamle By

Besøg i Den Gamle By

 

Julemiddag med alt hvad der hører sig til

Elever laves julemiddag

De spanske elever og deres lærer smager risalamande

De spanske elever og deres lærer smager risalamande 

Julemanden på besøg

Masser af brunede kartofler

Masser er brunede kartofler!

Spanske og danske elever spiller rundt om bordet

Spanske og danske elever spiller rundt om bordet