Vi hejser Det Grønne Flag igen i år

I fredags fik vi endnu engang lov til at hejse Det Grønne Flag i skolegården. Vi havde fint besøg af rådmand Thomas Medom, der deltog i den festlige begivenhed og holdt tale for eleverne. Det Grønne Flag markerer, at skolen har arbejdet målrettet med bæredygtighed. Det har vi gjort gennem arrangementer og elementer, der har inspireret eleverne til mere omtanke og bevidsthed.

Billede af Thomas Medom og elever fra Bæredygtighedsudvalget

Det Grønne Flag er samtidig startskuddet til den kommende uge, hvor Katedralskolen afholder Fem Fede Dage. Ugen er arrangeret af skolens egne elever i Bæredygtighedsudvalget og byder blandt andet på mad-mandag, tøj-tirsdag, off-onsdag og transport-torsdag. Fem Fede Dage er en tilbagevendende begivenhed, hvor eleverne sætter fokus på at spare på strømmen, vælge bæredygtige transportmuligheder og genbruge tøj og tekstiler.

Billede af Edith fra 2.h, der holder tale under flaghejsningen
Edith fra 2.h holder tale til flaghejsningen

En af de elever fra Bæredygtighedsudvalget, som har været med til at planlægge Fem Fede Dage, er Edith Vels fra 2.h. "Jeg synes, det er enormt vigtigt, at vi tænker bæredygtighed ind i alle aspekter af vores hverdag. Det skal tænkes ind i alt fra vores uddannelsesinstitutioner til den mad, vi spiser," fortæller Edith. Hun mener, at det er vigtigt, at vi gør så meget som overhovedet muligt for at gøre en forskel for klimaet. "Derfor er det også så vigtigt, at vi får Det Grønne Flag. Det beviser, at vi arbejder mod at blive endnu mere bæredygtige her på skolen," forklarer Edith. 

Billede af Det Grønne Flag, der bliver hejst

Billede af elever fra Bæredygtighedsudvalget