Elevportræt af Emmely: ”Folk på Katedralskolen er generelt gode til at støtte hinanden i hvad som helst”

Indtil for nylig gik Emmely ’bare’ i 2.n på Aarhus Katedralskole. For omtrent et år siden blev den sangglade musikelev overtalt af sin storebror til at gå til audition på X Factor, og det blev begyndelsen på en intens, fantastisk og ekstremt lærerig oplevelse. Læs med her når vi taler med Emmely om at balancere skole og musikambitioner, om fællesskaber under corona, og om at vende tilbage til en hverdag væk fra scenen.

”Når jeg tænker tilbage på dengang, jeg skulle søge ind på et gymnasie, kan jeg huske, at jeg havde et ret klart indtryk af, at der var noget særligt over menneskerne på Katedralskolen. Det er fedt, at skolen ligger så godt midt inde i byen, men en af de største grunde til at jeg valgte at søge ind på Katten, var også de ting, jeg hørte om musikmiljøet. Jeg havde nemlig længe vidst, at jeg gerne ville have en musikalsk studieretning. Jeg var vildt glad, da jeg fandt ud af, at jeg var kommet ind på Katedralskolen, og jeg har også været så glad for den tid, jeg har haft på skolen indtil videre. Det faglige niveau er høj, og det betyder, at vi lærer vildt meget, vildt hurtigt – man har konstant lyst og mulighed for at udvikle sig.”

”Efter sommerferien starter jeg i 2.l. Jeg skulle egentlig have gjort 2.g færdig i år, men det har helt ærligt været virkelig udfordrende at balancere min skole med min deltagelse i X Factor. Da vi nåede til showets bootcamps, fik vi fortalt af programmets producere, at vi skulle være klar på, at det ville være ret krævende herfra - men jeg havde ikke forestillet mig, at det ville være så krævende! Vi lavede noget hver dag fra morgen og aften, og jeg oplevede at have meget lidt eller ingen tid til hverken lektier, virtuel undervisning, afleveringer eller noget som helst!”

”Hver gang vi gik videre, væltede det ind med beskeder og videoer fra hele skolen”

”Jeg har faktisk været helt overvældet af hvor støttende skolen har været undervejs, selvom jeg har været så meget væk fra undervisningen. Da X Factor begyndte at se seriøst ud, snakkede jeg med Rektor Lone, og hun bakkede mig fuldstændig op og sagde: ”Når du kommer hjem igen, vi finder ud af, hvad der skal ske – sammen!”. Den tilgang har jeg været virkelig glad for, og det har også været helt min egen beslutning, at jeg kommer til at tage 2.g om. Der har hverken været krav eller tvang fra skolens side. Mine egne lærere og klassekammerater har også været virkelig støttende for mig – de sendte mig videoer hver fredag og sad nogle gange og så showene sammen. Hver gang vi gik videre, væltede det ind med beskeder og videoer fra hele skolen.”

”Folk på Katedralskolen er generelt gode til at støtte hinanden i hvad som helst, og særligt når man har nogle klare mål og nogle ambitioner omkring noget, man gerne vil opnå. Jeg modtager tit beskeder fra folk, der skriver, at de ikke tør stille op i X Factor, selvom de gerne vil. Den følelse har jeg aldrig selv haft, og det tror jeg er et resultat af den kultur og det støttemiljø, der er på Katedralskolen. Folk er helt uforbeholdent støttende, og det betyder, at man ikke er bange for at prøve nye ting af.”

”Alt det jeg har lært i X Factor er helt sikkert noget, jeg kan tage med mig videre – både på skolen og generelt i mit liv”

”Undervejs i X Factor var der hele tiden vildt meget tryk på. Vi var ude ved Thomas Blachmann hver dag for at øve, og sommetider sang vi ni timer om dagen. Selvom det var virkelig fedt, kunne jeg nogle gange godt fange mig selv i at savne en helt almindelig sammenspilstime, hvor man også spiller instrumenter og arbejder lidt mere afvekslende og alsidigt med musikken. Når det er sagt, vil jeg dog helt sikkert forsøge at tage noget af den intensitet med tilbage til undervisningen. Alt det jeg har lært i X Factor er helt sikkert noget, jeg kan tage med mig videre og bruge – både på skolen og generelt i mit liv.”

”Lige nu har vi alle i The Kubrix en gejst for at fortsætte med at udvikle os og prøve nye ting af. Jeg kan nok desværre ikke sige så meget, men der foregår i hvert fald stadig ting i The Kubrix. Det skal nok snart komme ud! Indtil da glæder jeg mig bare til at komme til tilbage til hverdagen og rent faktisk at kunne være til stede i undervisningen – og så glæder jeg mig vildt meget til at møde min nye klasse efter sommerferien!”

Vi siger mange tak til Emmely for at dele sine spændende oplevelser fra X Factor med os.